De uitdaging van adequaat hanteren van agressie en allerlei vormen van grensoverschrijdend en/of ongewenst gedrag is voor elke medewerkers in zorg- welzijn, onderwijs en sociaal domein een steeds grotere opgave. Het is niet eenvoudig om goed vanuit je rol te anticiperen op het gedrag van de ander terwijl je je eigen emoties moet reguleren.
Dit vraagt een weerbare manier van optreden als begeleider, hulpverlener, verpleegkundige, docent etc. Locus heeft hiervoor het concept van zorgweerbaarheid ontwikkeld. Deze zorgweerbaarheid en de-escalatie (van het dreigende gedrag van de ander) vormen de kern van de vernieuwde training en de scholing van trainers hierin.
Tijdens de training ga je je eigen spanningssignalen leren herkennen en hoe je deze onder controle kunt houden tijdens contact met je cliënt. Je gaat het gedrag van die ander leren lezen en je leert hoe je een escalatie kunt voorkomen. Ook leer je de-escaleren en wanneer je voor je eigen veiligheid moet zorgen.
Aan de hand van deze tips wordt geoefend met een professioneel trainingsacteur.De training beslaat 3 bijeenkomsten van 3 uur en kent enkele praktijkopdrachten waar deelnemers voor, tijdens en na de training aan werken.
Onze basistrainingen zijn gericht op de volgende doelgroepen: GGZ, Kind en jeugd, volwassenzorg, ouderenzorg, VG sector, onderwijs, gemeente en jeugdzorg. Voor elke doelgroep wordt de training op maat gemaakt met eigen cases, en uitwerkingen binnen de methodiek.
Ben je geïnteresseerd in de basistraining Zorgweerbaarheid en De-escalatie of wil je meer weten? Neem dan contact op via info@locustraining.org