Zelfhantering in stressvolle situaties

(26/03/2014) - Een training voor professionals

Locus presenteert een vierde training op basis van open inschrijving. Het betreft een training zelfhantering in stressvolle situaties als verdieping op de reguliere (maatwerk-)trajecten. Binnen een aantal organisaties wordt door Locus training op het gebied van ‘Omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag’ gegeven, zowel in basisprogramma’s als maatwerk trajecten. In sommige organisaties worden ook trainingen aangeboden op het gebied van ‘Persoonlijke effectiviteit’ en/of ‘Stresshantering’. 

Soms blijkt dat het volgen van deze trainingen voor deelnemers onvoldoende toereikend is. De training ‘Zelfhantering bij stressvolle begeleidingssituaties’ is dan ook specifiek bedoeld voor medewerkers die, ondanks de training(en) die men al heeft gevolgd, merken dat ze in spannende, agressieve en/of dreigende situaties een sterke emotionele reactie ervaren waardoor ze verstarren, de neiging tot vluchten voelen en hierdoor niet meer of onvoldoende tot handelen komen. Of men wordt zelf ongecontroleerd boos.

Deze training wordt als open inschrijving aangeboden voor medewerkers van betreffend instellingen, maar kan ook incompany worden uitgevoerd.

Voor meer informatie klik hier.