Locus update april 2020

(30/04/2020) - Het Locus aanbod voor leren in het anderhalve meter tijdperk

Het corona-virus heeft de zorg nog altijd flink in haar greep en dat merken we bij Locus natuurlijk ook. Al onze trainingen zijn verschoven naar een onbekend tijdstip.
Onze trainers werken nu van thuis uit en voor een aantal komt daar ook nog de zorg voor het gezin bij, een situatie die veel van jullie zullen herkennen.

Het nieuwe Locus aanbod voor leren in het anderhalve meter tijdperk

In onze contacten met opdrachtgevers en andere mensen die we in het werkveld kennen, gaat het over de enorme impact die deze tijd heeft op ons allemaal. Het heeft ons aan het denken gezet over de manier waarop we jullie kunnen ondersteunen en gelukkig kunnen we dit op verschillende manieren. We zijn al samen met enkele opdrachtgevers tot nieuwe (vormen van) trajecten gekomen die lopen en we hebben een direct beschikbaar aanbod van online coaching, psychologische ondersteuning en consultatie.

Modern (online) leren met behoud van de Locus-kwaliteit!

Graag willen we jullie langs deze weg op de hoogte brengen van de alternatieven tijdens de corona-maatregelen die we jullie kunnen bieden!

We hebben voor diverse Locus diensten online leermogelijkheden bedacht, waardoor medewerkers toch hun kennis en vaardigheid kunnen versterken of een vorm van ondersteuning vinden in voor hun zeer lastige praktijksituaties.

Natuurlijk vervangt dit niet een gehele training, zoals wij hem normaliter zouden geven. Maar we kunnen een degelijk en passend geheel online programma bieden, dat past binnen de huidige situatie (corona) en werkt volgens moderne principes van online leren met behoud van de didactische kwaliteiten en inhoudelijke expertise van onze trainers.

De uitgangspunten zijn:

  • Flexibel en gericht op de individuele medewerker
  • Financieel aantrekkelijk
  • Gebaseerd op praktijk van de deelnemers
  • Evenwichtig programma

We hebben deze aanpak ontworpen voor de volgende trainingen.

  • Veilige de werkvloer op
  • Omgaan met grensoverschrijdend gedrag
  • Omgaan met onbegrepen gedrag
  • Zorgweerbaarheid en De-escalatie
  • Ook voor de “Fysieke Interventie Training” hebben we online leeractiviteiten ontworpen.

 Op korte termijn volgt meer informatie over de verschillende trajecten.

Neem gerust al eerder zelf contact op!

 Niet alleen online

Tevens hebben we maatwerk ideeën om face-to-face contacten (training/intervisie) in kleine groepen en in gepaste ruimten voort te zetten. Uiteraard met inachtneming van alle maatregelen van het RIVM.

Locus heeft de mogelijkheid om in Heerlen gebruik te maken van zeer ruime trainingsfaciliteiten om op een verantwoorde wijze met kleine groepen te werken. Ook kan dit op locatie in overleg met opdrachtgevers gerealiseerd worden, zodra dit wenselijk en mogelijk is.

Klik hier voor een PDF van deze update

Hebt u interesse in meer informatie over een van deze activiteiten dan bel of mail ons gerust!

Mailen kan via info@locustraining.org

Bellen via 045-5113437 op werkdagen zijn we tussen 9.00 en 12.00 bereikbaar en op dinsdag ook tussen 13.00 en 16:30