Locus masterclass 2017 (Zelf)zorg voor medewerkers ook uw zorg

(13/07/2017) - Waarom mentale hygiëne van en voor medewerkers binnen onderwijs, zorg &welzijn en het sociale domein, een specifieke aanpak verdient.

De Locus masterclass 2017 richt zich op aandacht voor mentale hygiëne
als middel voor het voorkomen en verminderen van psychisch verzuim.

De cijfers liegen er niet om, arbeidsverzuim om psychische redenen is een steeds groter wordend probleem waarover u als manager, HR medewerker etc, vast wel eens het hoofd zult breken. Het huidige werkveld kenmerkt zich in steeds complexere vraagstukken wat andere vaardigheden van uw medewerker verlangt. En die niet iedereen automatisch kan bieden, ook al heeft iemand de juiste papieren. Medewerkers lopen dan vast en dat roept vragen op:

  • Hoe kan dit nu het best benaderd worden?
  • Waar zit het probleem nu echt?
  • Wat kunt u van uw medewerker verlangen en verwachten als er sprake is van psychisch verzuim?

Het speelveld tussen ruimte geven aan de medewerker en ook als werkgever je eisen stellen, is vaak een grijs gebied.

Locus (h)erkent dit. Ook onze vraagstukken in coaching en arbeidsgerelateerde behandeling zijn in toenemende mate complexer aan het worden, een eendimensionale werkwijze dit aan te pakken schiet tekort. Een aanpak langs meerdere lagen is niet altijd een bekend of vanzelfsprekend terrein.

Graag willen wij jullie als gewaardeerde opdrachtgevers en samenwerkingspartners een platform bieden om ervaringen uit te wisselen en daarmee uw visie op mentale hygiëne te verdiepen. En natuurlijk laten wij hierbij ook graag onze Locus werkwijze zien.

 

De begeleiders van deze masterclass komen dit jaar uit onze eigen gelederen!

De Masterclass wordt begeleidt door Judith Hollands (coach, schema- en dramatherapeut) en Melissa Reichgelt, (psycholoog arbeid & gezondheid). Beiden zijn voor locus bij de individuele trajecten in diverse organisaties betrokken en willen hun kennis en ervaringen graag met je delen.

Het bevorderen van mentale hygiëne (zelfzorg van de medewerker) en preventief werken aan psychisch verzuim vraagt een gelaagde aanpak. Locus heeft haar methodiek ontwikkeld langs deze gelaagde aanpak. Een medewerker is meer dan een bundeling symptomen en een organisatie is meer dan haar structuur.

  • Systeembenadering,
  • context serieus nemen,
  • de mens achter de klachten in beeld krijgen,
  • actieve betrokkenheid van alle relevante partijen.

Dit zijn onderdelen van onze aanpak die we willen delen met jullie tijdens de masterclass. We gaan dit doen aan de hand van je eigen werkervaringen en die van je collega’s die ook deelnemen.

Praktische Info Masterclass

Datum: 6-10-2017

  • Masterclass 1  09.00-12.30 uur
  • Masterclass 2  13.30-17.00 uur

Je kunt je inschrijven voor een van de twee Masterclasses!

Locatie: C-Mill Heerlen

Kosten: Deelname aan deze workshop is gratis.

Ken je of ben je een manager, verzuimconsulent of HR-adviseur werkzaam in een organisatie die nog niet met ons werkt? Geen probleem, gewoon aanmelden en meedoen!

Klik hier voor de folder met alle informatie over deze masterclass.

Direct inschrijven: Stuur een email naar info@locustraining.org