Nieuws

Jouw emoties mogen er zijn!

03/03/2023

Als de cliënt onbegrepen gedrag vertoont, kan dat heftig zijn voor verzorgenden, en gevoelens van boosheid, verdriet of frustraties oproepen. Hoe ga je op zo'n moment om met je eigen emoties?

Lees meer

Leergang Trainer Zorgweerbaarheid en De-escalatie start weer!

30/01/2023

Op basis van onze jarenlange ervaring in het geven van allerlei trainingen omgang met agressie in zorg & welzijn, sociaal domein en onderwijs en het opleiden van interne trainers, hebben we een up-to-date trainersscholing ontwikkeld die praktisch is en die didactisch en inhoudelijk aansluit bij de ontwikkelingen in deze sectoren.

Lees meer

Nieuwe collega’s

06/01/2023

Het afgelopen jaar zijn 2 nieuwe trainers, Marlie en Nikki, bij Locus begonnen! Hoewel ze al enkele maanden onderweg zijn willen we ze toch nog even de kans geven zich aan jullie voor te stellen!

Lees meer

2023 Een nieuw jaar met veel nieuwe trajecten!

04/01/2023

Een nieuw jaar en inmiddels een behoorlijk nieuw team! Wij zijn er weer klaar voor en er staan mooie trajecten op stapel bij veel opdrachtgevers. Een kleine greep: - Train de trainer Zorgweerbaarheid en Deescalatie ZeD

Lees meer

Achter de schermen

21/01/2022

Als je bij ongeveer 30 organisaties in een jaar tijd actief bent en een paar honderd trajecten uitvoerd, is een goede planning van levensbelang… na jaren met Excel-sheets gewerkt te hebben gaat een langgekoesterde wens over een tijdje in vervulling.

Lees meer

Nieuwe medewerkers bij Locus

22/12/2021

Met veel plezier verwelkomen we onze nieuwe medewerkers, die de afgelopen weken tot het team zijn toegetreden!

Lees meer

Trainer vacature bij Locus!

24/11/2021

Heb jij veel ervaring met het geven van trainingen waarin deelnemers leren omgaan met complex, agressief en grensoverschrijdend gedrag of complex en onbegrepen gedrag ? Vind jij het waardevol om professionals te helpen hun werk nog beter te doen ? Werk je graag in een klein team én hou je ervan om samen met je collega’s maatwerk te leveren aan onze klanten? Reageer dan nu!

Lees meer

Afscheid Melissa Reichgelt

24/11/2021

Per 1 oktober heeft Melissa Locus verlaten. Ze schrijft er zelf dit over:

Lees meer

Afscheid Virginie Jacobs

30/08/2021

Na 7,5 jaar bij Locus werkzaam geweest te zijn, gaat Virginie Jacobs Locus per 1 september helaas verlaten. Ze verruilt haar rol als trainer en coach/consultant voor een functie bij “Social work” van Zuyd Hogeschool.

Lees meer

In memoriam Ivo Langenhuizen

21/07/2021

Enige tijd geleden kregen we het vreselijke bericht dat Ivo Langenhuizen, veel te jong, overleden is. Ivo heeft de afgelopen jaren bij Locus een bijzondere plek ingenomen.

Lees meer

Onze missie onder de loep

30/03/2021

De afgelopen maanden hebben we veel tijd gestoken in het ontwikkelen van nieuwe trainingsvormen zodat we online ook een kwalitatief goed aanbod kunnen bieden als dit nodig is. Deze uitdaging bracht ons geregeld bij de kern van onze missie en visie als bedrijf. Wat willen we? Waar staan we voor? Hoe geven we in de huidige situatie (lees corona) hier vorm aan?

Lees meer

Leergang intern trainer Zorgweerbaarheid en De-escalatie (ZeD) start weer!

13/11/2020

Agressie en grensoverschrijdend gedrag blijft een actueel thema, nu in deze corona-tijden meer dan ooit. Medewerker in de zorg worden na het applaus van de beginfase de laatste maanden toenemend geconfronteerd met agressie van patiënten, bewoners en mantelzorgers en omstanders.

Lees meer

Onze samenwerkingspartners!

25/08/2020

Bij Locus gaan we uit van het principe, de juiste persoon op de juiste plek. Daarom werken we graag samen met partners die ons versterken.

Lees meer

We gaan weer Live! Onze voorzorgsmaatregelen voor individuele en groepstrajecten.

22/06/2020

Het is weer zover! We kunnen weer face to face trainingen geven en individuele gesprekken voeren. Hiervoor moeten we natuurlijk enkele voorzorgsmaatregelen treffen en deze kunnen jullie hier terugvinden.

Lees meer

Locus update april 2020

30/04/2020

Het corona-virus heeft de zorg nog altijd flink in haar greep en dat merken we bij Locus natuurlijk ook. Al onze trainingen zijn verschoven naar een onbekend tijdstip. Onze trainers werken nu van thuis uit en voor een aantal komt daar ook nog de zorg voor het gezin bij, een situatie die veel van jullie zullen herkennen.

Lees meer

Een hart onder de riem-bericht van Locus

07/04/2020

Graag steunen we alle mensen die in deze dagen hard werken en zorgen voor anderen!

Lees meer

Aanbod diensten Locus en de Corona-maatregelen

19/03/2020

Het Coronavirus treft iedereen op vele vlakken en onze werkvelden  de zorgsector, het sociaal domein en het onderwijs misschien wel het hardst. De afgelopen dagen zijn alle trainingsbijeenkomsten en andere groepssessies die Locus de komende 3 weken zou uitvoeren afgezegd.  Het biedt ons  de mogelijkheid om jullie op een andere wijze te ondersteunen.

Lees meer

Corona-maatregelen en Locus

16/03/2020

Vanwege de onvermijdelijke maatregelen die door de overheid zijn getroffen vanwege het coronavirus, werken onze medewerkers vanaf nu in principe thuis. Alle trainingen zijn de komende weken door onze opdrachtgevers “on hold” gezet en voor de individuele afspraken wordt iedereen benaderd om de mogelijkheid van online gesprekken te bekijken.

Lees meer

Training crisisinterventie voor dienstdoende verpleegkundigen

18/07/2019

Op maat gemaakt voor dienstdoende verpleegkundigen in diverse zorgorganisaties.

Lees meer

“De Karakters” gaat Locus organisatorisch ontzorgen bij de trainingsacteurs

15/07/2019

Een samenwerking die afgelopen voorjaar tot stand is gekomen, is die tussen Locus en acteursburo "de Karakters" (voorheen buro Verheijen). Locus werkt veel met trainingsacteurs in haar trainingen.

Lees meer

Wat is er gebeurd met OMA?

09/07/2019

De voormalige leergang OMA trainer is vernieuwd! OMA is ZeD geworden. ZeD staat voor Zorgweerbaarheid en De-escalatie.

Lees meer

Nieuwe wegen

09/07/2019

Per 1 juli gaat de samenwerking tussen Locus en Sjors Verdiesen veranderen. Sjors gaat zijn passie opnieuw oppakken, namelijk het werken met de individuele bewoner, cliënten en patiënt.

Lees meer

Hechting is hot!

06/06/2019

Hechting is hot. LVB is populair. Deze thema’s zijn onderwerp op veel congressen en symposia. Wil je echt eens de diepte ingaan en je kennis en praktisch handelen naar client, ouders/verzorgers en begeleiders toe vergroten, dan is deze training een mooie kans! De training is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Virginie Jacobs van Locus en de bekende spreker, schrijver Giel Vaessen.

Lees meer

Doe maar een training!

09/04/2019

“Doe maar een training.”, zegt de manager en dan ben jij aan zet. Merk je dat er op jou als inhoudelijk deskundige in je eigen organisatie steeds vaker een appel op jou wordt gedaan om scholingsactiviteiten op te zetten of invulling te geven aan deskundigheidsbevordering? Misschien ben je zelfs al actief als trainer. Maar ja hoe pak je dit aan?

Lees meer

Volle vaart van start in 2019

22/02/2019

We zijn 2019 in volle vaart begonnen. Inmiddels staan of worden voor zo’n 24 organisaties nieuwe trajecten gepland voor 2019 en zelfs al in doorloop naar 2020. Ook de variatie aan trajecten blijft boeiend. Omgaan met agressie een psychiatrie zijn bekende thema’s bij Locus maar er is zo veel meer:

Lees meer

En de winnaar is…

20/02/2019

En de winnaar is.....: "HET ZORG VOOR JEZELF SPEL" Jennifer Marchisio gefeliciteerd! Zodra het spel klaar is krijg je persoonlijk een spel overhandigd Het spel wordt binnenkort in productie genomen we houden jullie op de hoogte!

Lees meer

Privacyverklaring

13/12/2018

Vanaf vandaag is ons privacy-beleid ook online in te zien in de privacyverklaring. Daar vind u onder andere wat we met welke gegevens doen die u aanlevert t.b.v groeps- of individuele trajecten. De link naar de verklaring vind u onderaan de startpagina.

Lees meer

Leergang de professional als trainer nu ook als open inschrijving!

20/11/2018

7 februari 2019 start onze eerste open inschrijving leergang de professional als trainer! Na een eerdere pilot en dit najaar een eerste incompany-variant kun je nu vanaf nu inschrijven voor deze SPEN-geaccrediteerde leergang voor professionals in zorg/welzijn en het sociaal domein.

Lees meer

Intervenieren als een luie donder

07/11/2018

Op 29 november zal Sjors Verdiesen namens Locus een workshop geven op het nationaal congres Drang en Dwang, 6 jaar later.

Lees meer

Opnames nieuw videomateriaal

13/09/2018

En... actie! De video-opnames zijn begonnen. We werken aan nieuw materiaal voor trainingen en ons online leerplatform op LearningStone.

Lees meer

Leergang Professional als trainer krijgt SPEN erkenning

20/08/2018

Na een pilot in 2015 en 2016 hebben we besloten de leergang "de Professional als trainer" verder uit te gaan werken en erkenning/accreditatie aan te gaan vragen voor CPION/SPEN. Met hulp (en veel werk) van Ivo Langenhuizen die als HBO-opleidingskunde stagiair bij ons actief was hebben de we opleiding verder beschreven en dit erkenningstraject ingezet. Agelopen week hebben we een positieve beoordeling gekregen voor het SPEN (voor een opleiding met minder dan 100 contacturen).

Lees meer

Vakantie

13/07/2018

We zijn met vakantie! Vanaf 13 augustus staan we weer voor jullie klaar!

Lees meer

Telefonische consultatie voor WMO-consulenten

19/06/2018

Een nieuwe loot aan onze boom! Naast begeleide methodische reflectie als vervolg op een training "Psychische kwetsbaarheid in het sociale domein" en/of de training "Veilig op huisbezoek" voor WMO-teams bieden we deze consulenten ook de mogelijkheid tot telefonische consultatie.

Lees meer

Locus de komende 4 jaar weer CRKBO-geaccrediteert

04/06/2018

We zijn, na een succesvolle audit afgelopen vrijdag, ook de komende vier jaar verzekerd van het CRKBO keurmerk! Locus voldoet dus aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstituten kort beroepsonderwijs.

Lees meer

Meer Locus mensen op congressen en lezingen!

01/06/2018

2 Locusmedewerkers die niet zo vaak in de schijnwerpers staan waren de afgelopen tijd ook actief op congressen/lezingen.

Lees meer

Geslaagde workshop op afdelings- en medisch secretaresse congres

23/04/2018

Afgelopen week waren Marielle (als vervangster van een door de griep gevelde Sjors) en Peter actief op hét afdelings- en medisch secretaresse congres in Utrecht. Tijdens een goed bezochte workshop over assertief omgaan met grensoverschrijdend gedrag werd op interactieve wijze ingegaan op vormen, oorzaken en manieren van reageren op dit gedrag.

Lees meer

“old skoel”

11/04/2018

We zijn natuurlijk een bureau dat met de moderne tijd meegaat en niet bang is om digitaal, blended, social etc. te werken, maar soms keert het papier weer eens terug en zijn we weer “old skoel” ... wat dan ook weer hip is.

Lees meer

Locus op congres “dementiezorg in de praktijk”.

15/03/2018

Sjors en Peter gaan volgende week een workshop op het congres "dementiezorg in de praktijk" verzorgen. Leuk, 2 keer met 12 mensen interactief aan de slag! Vanochtend een bericht, men was vergeten het maximum aantal deelnemers aan te houden... nu interactief aan de slag met 50 en 80 deelnemers..

Lees meer

Locus wederom opgenomen in handreiking veilige zorg ziekenhuizen

06/03/2018

Bij de Veiligezorg® ziekenhuizen is een constante behoefte aan informatie over trainingsbureaus die agressietrainingen / weerbaarheidstrainingen geven. Vooral die bureaus waar goede ervaringen mee zijn in bijvoorbeeld andere ziekenhuizen.

Lees meer

Leergang “de professional als trainer” van start!

07/02/2018

Een eerste zorgorganisatie heeft inmiddels toegezegd om een groep van tussen 6 -10 interne trainers/docenten te willen gaan opleiden/bijscholen middels deze leergang!

Lees meer

Scholingsdag Veilig thuis

07/02/2018

Afgelopen week hebben trainers en trainingsacteurs van Locus een scholingsdag verzorgt voor Veilig Thuis Zuid Limburg. Het thema was omgang met agressie en grensoverschrijdend gedrag.

Lees meer

Locus jaaroverzicht 2017

22/12/2017

2017 was een druk en dynamisch jaar voor Locus en haar opdrachtgevers! We hebben voor 27 organisaties binnen zorg en welzijn, sociaal domein en onderwijs trajecten mogen verzorgen.

Lees meer

Nieuwe gespreksruimte in gebruik genomen

06/09/2017

In onze zoektocht naar een geschikte locatie in Maastricht hebben we vanaf augustus een gespreksruimte aan de Sint Annalaan (huisnummer 21) in Maastricht betrokken.

Lees meer

Vakantie!

28/07/2017

Vanwege vakanties is ons kantoor gesloten tot 27 augustus.

Lees meer

Locus masterclass 2017 (Zelf)zorg voor medewerkers ook uw zorg

13/07/2017

De Locus masterclass 2017 richt zich op aandacht voor mentale hygiëne als middel voor het voorkomen en verminderen van psychisch verzuim. De cijfers liegen er niet om, arbeidsverzuim om psychische redenen is een steeds groter wordend probleem waarover u als manager, HR medewerker etc, vast wel eens het hoofd zult breken. Het huidige werkveld kenmerkt zich in steeds complexere vraagstukken wat andere vaardigheden van uw medewerker verlangt. En die niet iedereen automatisch kan bieden, ook al heeft iemand de juiste papieren. Medewerkers lopen dan vast en dat roept vragen op:

Lees meer

Wat is Locus aan het doen?

03/07/2017

Met de zomervakanties in aantocht willen we toch even stilstaan bij onze trajecten afgelopen voorjaar en een blik vooruit! Veel mensen kennen ons van de trainingen over psychiatrische kwetsbaarheid of omgang met agressie, maar Locus is meer dan trainingen alleen. Onze individuele arbeidsgerelateerde trajecten (coaching, intake en/of kortdurende behandeling) groeien gestaag en de diversiteit aan groepstrajecten en procesbegeleiding en advisering wordt ook groter.

Lees meer

Hoe krijg je volwassenen aan het leren?

27/06/2017

Peter schrijft op LinkedIn met regelmaat een blog over leren, ontwikkelen en over zijn ervaringen in de trajecten van Locus. Zijn laatste blog gaat over het leren van volwassenen en waar we in trainingen bij Locus rekening mee houden...

Lees meer

Zelfzorg voor professionals

10/04/2017

Medewerkers in zorg, welzijn, onderwijs en het sociale domein worden de laatste jaren geconfronteerd met ontwikkelingen die een groter beroep doen op hun zelfhantering ook wel zelfzorg genoemd. Organisaties zien zich voor de uitdaging gesteld medewerkers te ondersteunen in dit proces en duurzame inzetbaarheid te vergroten.

Lees meer

Locus op congres Geriatric Giants

29/03/2017

Locus mag dit jaar een mooie bijdrage leveren aan het congres Probleemgedrag van A t/m Z.

Lees meer

Nieuwe locatie in gebruik!

29/03/2017

We hebben een nieuwe plek gevonden op C-mill in gebouw B.

Lees meer

Nieuwe kleding voor onze FIT-trainers

22/02/2017

Virginie en Sjors, onze FIT-trainers (fysieke interventies in zorg en welzijn) zijn in een nieuw jasje gestoken! Een mooie co-creatie met Karin Eken van ontwerpbureau Nieuw+Eken.

Lees meer

Nieuwe website

09/02/2017

Vanaf vandaag is onze vernieuwde website in de lucht! Het vernieuwde frisse ontwerp zal direct in het oog springen. De illustraties van Esther van den Brink zijn wellicht bekend bij mensen die al vaker met ons gewerkt hebben. Het is echter niet alleen de uiterlijke vormgeving die veranderd is.

Lees meer

We gaan verhuizen

02/02/2017

We gaan per 1 maart verhuizen. De groei van ons team en activiteiten maakt het nodig en mogelijk dat we wat ruimer gaan zitten.

Lees meer

Zorg je wel goed voor jezelf?

02/02/2017

Heb je Peter's blog op LinkedIn over zelfzorg voor professionals al gelezen?

Lees meer

Nieuwe leeromgeving van start!

01/02/2017

Met de start van de leergang agressiecoach bij Radar is onze nieuwe leeromgeving ook gelanceerd.

Lees meer

Bereikbaarheid tijdens de feestdagen

19/12/2016

Ons kantoor is tijdens de feestdagen gesloten van 23 december tot 4 januari!

Lees meer

Peters blog: de noodzaak van langdurig douchen.

01/09/2016

Ja u leest het goed, het is noodzakelijk om lang te douchen. In ieder geval voor de zwaar bekritiseerde doelgroep van jeugdige “langdouchers". Toen ik via de kranten en online media onlangs de douche-discussie volgde viel het me op dat er veel aandacht was voor milieu-effectenvan het gedrag. Allerlei normeringen over goed/fout gedrag naar voren kwamen. "Dit gedrag moet stoppen”, was de algemene tendens. Niemand leek stil te staan bij het waarom van dit lange douchen.

Lees meer

Peters Blog

25/07/2016

Peter schrijft met enige regelmaat op LinkedIn een blog waarin allerlei zaken over/van Locus en aanverwante thema's aan bod komen. Het blog van juli: over Werken met trainingsacteur in individuele coaching..

Lees meer

Locus Masterclass 2016

22/07/2016

Locus organiseert elk jaar een Masterclass waarin we samen met een deskundige een belangrijk thema aan bod laten komen. De afgelopen jaren kwamen onder andere Joep Choy (systeemtheoretische interventies in organisaties), Gonnie Kügel (zelfhantering voor trainers) en Jacky vd Goor (organisatie- en cultuurverandering) Naar het zuiden.

Lees meer

Meer invullen voor een ander!

29/06/2016

Je kent ze vast wel en misschien gebruik je zo ook, ik in ieder geval wel, die grappige, passende afkortingen en ezelsbruggetjes. Gebruik meer LSD (luisteren, samenvatten en doorvragen) of wees vaker een OEN (open eerlijk, nieuwsgierig) en natuurlijk het zalvende NIVEA (niet invullen voor een ander). Altijd leuk om te gebruiken… zo ook vorige week.

Lees meer

Derde uitgave van onze Job-aid is klaar!

31/05/2016

Onze job-aid gaat op weg naar de Koninklijke bibliotheek!!! Hij word opgenomen in het depot van Nederlandse Publicaties... ?#?vindenweleuk?

Lees meer

Uitbreiding

13/05/2016

Ons team is weer een beetje uitgebreid!

Lees meer

Werkdruk, agressie en geweld in zorg en welzijn

15/01/2016

Aanleiding onderzoek Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) is al jaren een van de grootste arbeidsrisico’s, zo blijkt uit bijvoorbeeld de werkgeversenquête WEA en de werknemersenquête NEA van TNO en uit cijfers van het CBS. Een derde van het werkgerelateerde ziekteverzuim is gerelateerd aan PSA.

Lees meer

Leergang ABC-trainer 2016

08/01/2016

Ook dit jaar organiseert ABC99 weer de leergang ABC-trainer. Een methodiek die zeer ondersteunend is aan het werken met onbegrepen gedrag bij o.a. dementie.

Lees meer

Psychische kwetsbaarheid in het sociale domein

04/01/2016

"Psychische kwetsbaarheid binnen het sociale domein van de gemeente - Hoe verder?", is de titel van de vijfde jobaid die Locus heeft ontwikkeld. Deze Job-aid (een klein praktisch boekwerkje) is een doorontwikkeling van de eerdere job-aid gericht op arbeids- en activiteitensituaties en

Lees meer

Actie serious request haalt streefbedrag

03/01/2016

De Actie die Locus op 22 december 2015 heeft gehouden ten behoeve van Serious Request heeft 1001,- euro opgeleverd.

Lees meer

Op zoek naar “good practice” omgaan met agressie?

03/01/2016

Het afgelopen jaar zijn een 3-tal trajecten waar Locus bij betrokken is opgenomen als goede praktijkvoorbeelden van werken aan vermindering van agressie in de zorg.

Lees meer

Folder individuele trajecten

11/12/2015

Onze folder met informatie over individuele trajecten is gereed. Download hem gerust!

Lees meer

The voice of coaching

04/12/2015

Onze actie voor serious request 2015

Lees meer

Workshop voor vrijwilligers

07/09/2015

Locus voert al enkele jaren trajecten uit voor vrijwilligers in Limburg. Voorbeelden hiervan zijn de workshopdag voor vrijwilligers van Parasol-reizen (Radar), jaarlijkse scholingen voor Horizon en de workshops voor vrijwilligers van inloophuis "Bie Zefke". Komend najaar komt er een nieuwe loot bij!

Lees meer

Van papieren beleid naar werkbare praktijk

31/08/2015

Agressie en ongewenst gedrag staan bij Sevagram hoog op de agenda. Mede door een bijdrage uit de Ondersteuningsregeling ‘Veilig Werken in de Zorg’ werd een extra impuls gegeven. Coördinator Arbo & Veiligheid Anouk van Ditmars vertelt hoe papieren beleid en een werkbare praktijk in de twintig zorg- en verpleegcentra zijn samengekomen.

Lees meer

Train de trainer

26/08/2015

Mooi bericht vanochtend! Locus gaat komend najaar een maatwerktraject uitvoeren voor Adelante. Een aantal medewerkers uit diverse sectoren van de organisatie gaan we in een leertraject opleiden tot intern trainer omgaan met agressie.

Lees meer

Op de digitale snelweg

25/08/2015

Laatste voorbereidingen binnen de leeromgeving (het leerplein van Zuyderland in Heerlen) voor de leergang Agressiecoach in de eigen instelling zijn in volle gang.

Lees meer

Nieuwe Locus-locatie in Maastricht

18/08/2015

Enkele klanten hebben het al mogen meemaken, onze nieuwe gesprekslocatie in Maastricht. Sinds 1 juli worden individuele coach- en behandelgesprekken op deze mooie plek gehouden.

Lees meer

Pilot bureau jeugdzorg positief geëvalueerd

21/05/2015

Afgelopen maanden hebben we voor bureau Jeugdzorg Limburg 2 pilot-trainingen uitgevoerd. Binnen het kader "omgaan met agressie" hebben 2 groepen medewerkers de training "omgaan met complexe problematische ambulante situaties" gevolgd.De training is geëvalueerd met deelnemers, leidinggevende en opleidingen.

Lees meer

Derde Locus Masterclass met Joep Choy

10/04/2015

We zijn zeer enthousiast dat we ook in 2015 een masterclass kunnen organiseren met Joep Choy als aansprekende gast!

Lees meer

Een “nieuwe” samenwerking!

12/02/2015

Afgelopen week hebben Locus training, coaching en advies en Team-Focus hun voornemen tot samenwerking verder vorm gegeven op een aantal vlakken.

Lees meer

Nieuwe job-aid is klaar!

03/02/2015

De jobaid (omgaan met) grensoverschrijdend/agressief gedrag is klaar. Dit boekje bevat een aantal korte beschrijvingen en schema's met verklaringsmodellen werkmodellen voor interactie en tips/handvaten voor omgang met het gedrag en opvang van collega's die ermee geconfronteerd zijn.

Lees meer

Locus trainersopleiding gaat start

25/01/2015

Locus is trots haar eerste open-inschrijving trainersopleiding aan te kondigen. We hebben al enkele jaren een aantal incompany scholingstrajecten uitgevoerd, waarin we trainers (omgang met agressie) en agressiecoaches opleiden.

Lees meer

Eindejaarsbericht 2014

22/12/2014

Nu ons lustrumjaar ten einde loopt, kijken we met veel voldoening terug op een dynamisch en inspirerend jaar. En voor het komende jaar zitten we alweer vol nieuwe ideeën!

Lees meer

Locus activiteitenkalender

03/12/2014

We zijn een activiteitenkalender gestart. Via de link "activiteiten" in het linker menu, kun je een overzicht krijgen van de activiteiten die we vanuit Locus organiseren. Het gaat hierbij om open aanbod, workshops en andere bijeenkomsten.

Lees meer

Op bezoek “Bie Zefke”

03/12/2014

Gistermiddag en vanmiddag waren we Bie Zefke, het inloophuis in Sittard waar we al enkele jaren bijeenkomsten verzorgen. Samen met Mart en de vrijwilligers hebben we ons wederom bezig gehouden met complex en soms problematisch gedrag v bezoekers.

Lees meer

Nieuwe data open inschrijvingen bekend

09/10/2014

Ook dit najaar start er weer een cyclus trainingen via open inschrijving.

Lees meer

100% score door opdrachtgevers Locus

07/10/2014

Cedeo-erkenning voor de komende twee jaar weer binnen! 100% score opdrachtgevers tevredenheid. 10 opdrachtgevers zijn door CEDEO geselecteerd voor deze audit en uitgebreid geïnterviewd. Enkele uitspraken: "Betrokken, flexibel, dynamisch, meedenkend, laagdrempelig, klantgericht, echt maatwerk, heel respectvol".

Lees meer

Overlijden Lilian Brouwers

22/07/2014

Afgelopen weekend hebben wij vernomen dat Lilian Brouwers en haar partner John Lahaye zijn omgekomen bij de vliegtuigramp in Oekraïne. Lilian nam voor Locus een aantal keren verzoeken voor loopbaanadvies voor haar rekening. Deze samenwerking kwam voort uit de tijd dat Peter en Melissa samen met Lilian bij Mcbrain en later PsyQBusiness werkten.

Lees meer

Emailstoring opgelost

14/07/2014

Sinds afgelopen vrijdag tot en met maandag middag hebben we last gehad van een emailstoring. We konden zelf wel mail versturen, echter er kwamen geen mails meer binnen. Inmiddels zijn deze problemen opgelost en werkt ons mailverkeer naar behoren.

Lees meer

CRKBO erkenning

27/06/2014

Locus heeft afgelopen week de CRKBO-audit gehad. Uit de audit kwam naar voren dat we alle aspecten van de audit naar behoren hebben geregeld of vastgelegd. De CRKBO-erkenning houdt in dat we de komende 4 jaar wederom BTW-vrijgestelde scholingen mogen uitvoeren.

Lees meer

Nieuwe trajecten

17/06/2014

De agenda voor het najaar begint zich goed te vullen. We zijn verheugd om nieuwe opdrachtgevers te mogen begroeten zoals bureau Jeugdzorg Limburg waar we maatwerk-trainingen gaan geven op het vlak van omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag en Baanbrekend werk van de gemeente Heerlen waar we

Lees meer

Workshops voor trainers, coaches, adviseurs en behandelaren

28/04/2014

De afgelopen jaren heeft locus voor haar netwerk van freelancers en collega’s uit het werkveld incidenteel een aantal workshops georganiseerd. Dit willen we vanaf nu op een meer structurele basis gaan doen.

Lees meer

Zelfhantering in stressvolle situaties

26/03/2014

Locus presenteert een vierde training op basis van open inschrijving. Het betreft een training zelfhantering in stressvolle situaties als verdieping op de reguliere (maatwerk-)trajecten.

Lees meer

Overeind blijven in roerige tijden

20/03/2014

Locus start een serie korte trainingen op basis van open inschrijving. Deze trainingen zijn specifiek gericht op professionals in de zorg & welzijns­sector, het onderwijs of overheidsinstelling.

Lees meer

Herstelondersteunend werken en agressietraining

18/03/2014

Het maatwerk traject omgang met agressie en grensoverschrijdend gedrag voor ambulante medewerkers van Xonar, levert mooie verbindingen op. Zo vroeg team pleegzorg Parkstad om aandacht voor gebruik van ervaringsdeskundigheid richting ouders met GGZ-problematiek.

Lees meer

De Locus inzichtendobbelsteen

03/02/2014

De Locus inzichtendobbelsteen is een speels hulpmiddel bij het analyseren van een probleem- of vraagstelling. Hij is gebaseerd op een aantal aspecten die we meenemen in onze eigen analyse en waarop we een aanpak baseren. Met de citaten op de dobbelsteen worden verschillende kanten van een probleem- of vraagstelling belicht.

Lees meer

Module zelfhantering voor professionals

02/02/2014

Binnenkort start de tweede en derde in-company groep zelfhantering bij spannende situaties bij Atrium MC. Verpleegkundigen werkzaam op de acute afdelingen van dit ziekenhuis krijgen deze module aangeboden naast de reguliere agressietrainingen waarin men vaardigheden leert op het vlak van "omgaan met gedrag van de ander".

Lees meer

5 jaar Locus

01/02/2014

De afgelopen week hebben we met vele plezier stilgestaan bij ons 5 jarig bestaan.

Lees meer

Virginie stelt zich voor.

23/01/2014

Sinds begin januari is ons team versterkt met een nieuwe trainer. We vragen Virginie Jacobs zichzelf voor te stellen. 31 december 2013, niet alleen de laatste dag van het jaar maar ook de laatste dag als Teamoudste van afdeling Blokkendoos, Wickraderheem, Mondriaan.

Lees meer

Training voor Xonar geaccrediteerd

09/01/2014

De training "omgaan met (problematische) complexe thuissituaties" die Locus vanaf 2014 voor medewerkers van Xonar gaat uitvoeren is geaccrediteerd voor het beroepsregister van Agogisch en Maatschappelijk werkers.

Lees meer

Beste wensen voor 2014

03/01/2014

Met veel plezier gaan wij het nieuwe jaar in! Januari 2009 is Locus gestart en zo vieren we nu ons 5 jarig bestaan. We wensen jullie allemaal alle goeds en een voorspoedig 2014. We beginnen dit nieuwe jaar met een nieuwe website.

Lees meer

Investeren in mentaal welzijn medewerkers loont

16/12/2013

Depressieve stoornissen kosten de samenleving bijna 2 miljard op jaarbasis rekent het Trimbos instituut ons voor.

Lees meer

Nu al een jaaroverzicht?

10/11/2013

2013 vordert gestaag en binnenkort komen de onvermijdelijke jaaroverzichten weer op tv. We dachten laten we die eens voor zijn en jullie nu al een, soort van, jaaroverzicht geven aan de hand van de foto's uit onze facebookpagina.

Lees meer

Agressiecoach op de werkvloer

05/11/2013

Sinds enige tijd bieden we de in het kader van het borgen van vaardigheden op de werkvloer de training agressiecoach aan. De agressiecoach is een medewerker die is opgeleid om binnen de dagelijkse werksituaties collega's te coachen rondom het thema agressie/grensoverschrijdend gedrag.

Lees meer

ABC-trainers klaar met opleiding

09/09/2013

Tijdens de terugkomdag van de ABC-trainersopleiding presenteren deelnemers hun ervaringen tijdens hun eerste ABC-training in de eigen instelling of bij opdrachtgevers. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de verdieping van vaardigheden als feedback geven, werkvormen kiezen en omgaan met groepsdynamiek.

Lees meer

Nieuw scholingstraject opvoedingsondersteuning

14/08/2013

Sinds 2013 biedt locus vanuit haar expertise voor begeleiders van complex gedrag een incompany-leertraject "opvoedingsondersteuning" aan. Dit traject wordt uitgevoerd in samenwerking met de afdeling expertise van radar en naast onze eigen trainers ondersteund door gedragsdeskundigen van Radar.

Lees meer

Een ochtend vol kado’s

14/08/2013

Op initiatief van ervaringsdeskundige Yorgo Kounnas waren we uitgenodigd om kennis te maken met Bureau Herstel (nu nog onderdeel van RIBW Heuvelland en Maasvallei, straks onderdeel van de nieuwe fusie organisatie). Het werd een inspirerend gesprek.

Lees meer

Leerproject Veilig werken en agressie bij radar

24/07/2013

Het leerproject Veilig werken en agressie bij Radar dat in juni gestart is nadert haar afronding. De opzet van dit project is het leren in de dagelijkse praktijk te versterken en andere teams binnen de instelling mee te laten profiteren van de leerervaringen van 2 teams.

Lees meer