Individuele coaching

 

Wanneer is individuele coaching een optie?

Loopt je medewerker regelmatig vast in bepaalde situaties? Ben je niet tevreden over de manier waarop deze met mensen in zijn werkomgeving omgaat? Lukt het je niet om de gewenste ontwikkeling van de medewerker te bereiken? Dan kan individuele coaching een optie zijn. 

Individuele coaching is een instrument waarmee je medewerker geholpen kan worden om middels bewustwording van persoonlijke patronen, denkpatronen en interacties met anderen, zijn of haar (dagelijkse) functioneren te verbeteren.

Tijdens individuele coaching werkt een medewerker aan zelfvertrouwen, energie, communicatiepatronen en/of reflectievermogen met als doel sterker, bewuster en vaardiger te worden.

 

Onze aanpak

Uniek in onze aanpak is dat we tijdens de coachingsgepsrekken ook ervaringsgerichte en trainingsachtige elementen inbouwen, zoals werken met trainingsacteurs. Dit helpt de deelnemer om vaardigheidsaspecten sneller naar de eigen praktijksituatie te vertalen. 

 

Werkwijze

Na een eerste telefonisch contact, waarin de coachvraag wordt voorgelegd start een individueel traject met een intake gesprek van 1 of 2 uur. Na de intake geven we je een advies op maat.

Een individueel coach traject kan variëren van 3 tot 10 gesprekken. In het advies uit de intake wordt een indicatie gegeven hoeveel we verwachten nodig te hebben. Mochten er uiteindelijk minder gesprekken nodig zijn dan betekend dit dat er ook minder in rekening gebracht wordt.

De opdrachtgever, medewerker en coach zitten doorgaans bij aanvang en aan het einde van het traject bij elkaar om samen het proces en de voortgang te bespreken. Dit duurt ongeveer 15 minuten en vindt plaats aan het begin van een coach sessie. Wanneer nodig zetten we deze vorm van evaluatie ook halverwege een traject in. Mocht het nodig zijn uitgebreider aan tafel te gaan worden 1 of meer “rond de tafel gesprekken” gearrangeerd.

Onze coaches en behandelaren hebben allen ruime werkervaring in de reguliere geestelijke gezondheidszorg en de arbeidsgerelateerde hulpverlening.

 

Achtergronden en methodieken van waaruit onze coaches en behandelaren werken zijn:

Herstel benadering, systeem theoretisch gedachtengoed, cognitieve gedragstherapie, EMDR, schema focused therapy, transactionele analyse, geweldloze communicatie, ervaringsleren en de cliënt gerichte benadering.

Meer weten?

Mail ons via info@locustraining.org en we nemen contact met je op.